7 Ocak 2015 Çarşamba

İş değiştirme stresiyle basa cıkmak!

İş etiği nedir? İş değiştirme kararı elbette zor bir karardır. Kişi bu kararı alır ancak taraflar için bu sonlanışın etik olup olmadığı tartışmalıdır.işyerinden hastayım diye izin alıp baska bir iş görüşmesine gitmeniz pek etik gözükmeyebilir ancak ben iş görüşmesine gidiyorum deyip izin almanızda aradaki köprüleri yıkacagından istemeyerekte olsa yalana basvurtur durumlar bizi. Peki neden iş değiştiririz. Kendimiz hakkında doğru kararı verdiğimizden nasıl emin olacağız? Asagıdaki soruları kendimize sorabiliriz?

Şirket kurumsal mı?
Kendi ilgi alanına uygun bir iş mi?
Maaşı nasıl?
Ulaşımı nasıl?
Gelecekte kariyer fırsatları vaad ediyor mu?
Sorulara 1 den 5 e kadar bir değerlendirme yaptığınızda sizin için en önemli soruya 1 önemi en az olana da 5 puan verip şimdiki işyerinizin imkanlarıyla yeni başlanak istediğiniz işyerinin imkanlarını karsılastırabilip ölçümleme yapabilirsiniz?

Söyleyin bakalım neye karar verdiniz ? Gidiyor musunuz kalıyır musunuz?
Şimdiden kararınızın hayırlı olmasını diliyorum. Doğru veya yanlış diye bir karar yoktur. Yanlış dediğimiz kararlardan tecrübe kazanırız. Tecrübe kazanmakta bizim için kötü birşey olmadığına göre kararınız ne olursa olsun yine kazanan siz olacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder